dissabte, 21 de novembre del 2009

EL SALÓ INTERNACIONAL DE LA FRANQUÍCIA. (València 15-17 octubre ’09)

El dia 15 d’octubre hem anat a visitar la Fira de la Franquícia a València. Ja fa una anys que visitem aquestes jornades d'exposició de diferents empreses franquiciadores.

Nosaltres, el professorat de l’IES HONORI GARCIA de la Vall d’Uixó amb la col·laboració de FEDEREM-LA VALL, apostem per la visita dels nostres alumnes a aquests tipus d'esdeveniments comercials, buscant l’interés i motivació dels nostres alumnes en una visió més àmplia del món empresarial i comercial en particular.

És una forma més atraient i moderna de constituir una empresa, amb certes propostes d'assessorament, funcionament i oportunitats de negoci depenent d'un franquiciat, de l'empresa que ens pot assessorar, si entrem a formar part de la seua organització, ja que ens ajudarien a constituir el nostre negoci sota les seues premisses, fent per suposat una inversió per la nostra part.

No sols hem vist els diferents estants de les l’empreses que exposen en aquesta fira, també hem assistit a diverses conferències que han estat programades dins de “l’aula de la franquícia”. Per vore els estants i assistir a les conferències hem hagut de seleccionar algunes d’elles ja que d'altra manera era impossible el poder tindre una visió global del que allí es mostrava i es deia.

Les conferències han estat molt interessants, donant cada conferenciant el seu punt de vista de cadascun del temes tractats, com per exemple: Claus de l'èxit en la Franquícia.

Els components de la taula han volgut donar a entendre que estem en un moment delicat de la nostra economia, però al mateix temps és un moment idoni per iniciar una activitat empresarial, perquè tenim bons preus, i un posicionament oportú en el moment que la venturosa crisi arribe a la seua fi.

També ens han dit que per contractar una franquícia, hem d’estar ben assessorats, no tindre pressa, posseir recursos econòmics al voltant d’un 50/70 % de l'inversió que tinguem previst fer, i sobretot estar convençuts que el tipus de franquícia és el que més ens convé. Cal, a més a més, analitzar el mercat i la competència així com també l'estructura econòmica de la zona on volem obrir el nostre establiment.

Hem vist moltíssimes empreses que estaven exposant els seus estants i hem obtinguts contactes per tindre el màxim aprofitament de la visita: busquem noves oportunitats de negoci i si cal algun acord comercial podem fer i per suposat obtindre un assessorat per prendre la decisió d'obrir un establiment associat a algunes franquícies existents (un poc menys nombroses que anys anteriors).
L'atenció fou bona i molt professional. D'informació, la suficient per despertar l'interés. De contactes, molt profitosos ja que ens han demanat les nostres dades per mantenir relacions posterioment i així fer un beneficiós treball de venda de la seua franquícia.

Per a una persona que estiga en l'impàs de poder constituir la seua pròpia empresa és un lloc interessantíssim, on podem vore quines són les millors oportunitats de negoci, tant nacionals com internacionals i aprendre les formes, l'atenció i els preparatius que cal fer per triar quina opció és la millor per fer una bona inversió. Fins i tot tenim algunes empreses que ens poden donar i ajudar assessorament per prendre les decisions més professionals per no fer fallida.

Els nostres alumnes han vist una forma totalment diferent de concebre noves idees de negoci, de tindre una mentalitat oberta per buscar altres aspectes i ajudes per crear la seua pròpia empresa el dia de demà.

Els estem donat oportunitats, els estem donant informació, els estem ensenyant que amb preparació i formació constant hi ha moltes oportunitats de fer negocis, sols hem d'acceptar un risc: el fer una inversió econòmica. Amb un bon assessorament el risc és menor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada