dimecres, 8 de febrer del 2012

NOVA CONCENTRACIÓ DAVANT DE L'AJUNTAMENT DE LA VALL D'UIXÓ


Hui dimecres hem tingut una nova concentració d'avant de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó.

MANIFEST LLEGIT A LA CONCENTRACIÓ D'AVUI DIMECRES 8-2-12.

El gran paquet de retallades que el Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener(publicat el dia 10) suposa una nova agressió al personal de l'ensenyament i de tot el sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història. Cap altra Comunitat ha realitzat una retallada d’aquest abast.

Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors, de les professores i professors. Aquestes mesures augmentaran les xifres d’atur, deterioraran més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana i la qualitat de l'ensenyament públic.

Aquestes mesures del govern valencià se sumen a d’altres que ja està aplicant la Conselleria d’Educació des del curs passat i que suposen un deteriorament del sistema educatiu públic i de les condicions laborals del personal que hi treballa.

El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics i segueix fent-ho. Fomenta noves mesures que potencien la privatització de l’ensenyament, fent la cessió de sòl públic per a la construcció de centres concertats, realitza una política de grans esdeveniments, etc., etc., etc.

A la nostra Ciutat el deteriorament està present a tots els centres educatius. Les promeses d’infraestructures que el govern valencià ens fa, sempre abans de les eleccions, no arriben i són un oblit fins que finalitzen els 4 anys de mandat. Passen els anys i les promeses segueixen sense portar-se a terme. Entre les més cridaneres podem assenyalar les següents: al 2007 el Conseller Font de Mora va prometre a “bombo i platillo” un Centre Integrat de Formació Professional a la Vall. Un any més tard es va dir que començarien les obres del CEIP Rosario Pérez. Des de fa 3 cursos l’IES Honori García està en aules prefabricades i l’edifici vell continua sense enderrocar-se. Del quart IES i d’una nova escola a l’Àrea 6, tant necessaris per a La Vall, ja ni es parla. El Centre d’EPA no es planifica i l’alumnat, que cada vegada es més nombrós, no pot tindre una formació de qualitat.

Volem que es retire el decret perquè s’estan vulnerant drets i la legalitat vigent. També volem que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada i demanem que dimitisca o siga cessat el Conseller Vela, responsable directe en l'elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures.

Els aquí reunits, treballadores i treballadors del sector públic, del conjunt de la ciutadania i de la comunitat educativa (pares, mares, alumnat, professorat, PAS ) considerem necessàri continuar amb respostes dures i contundents per obligar el govern a rectificar. Per això, fem un crida a continuar amb la participació massiva i activa en totes les accions unitàries de protesta i pressió que es convoquen, tant pels sindicats, com pels òrgans unitaris de representació del personal –juntes de personal i comités d’empresa- així com per part de la nostra plataforma per un ensenyament públic de qualitat a La Vall d’Uixó.

No a les retallades en els serveis públics
No a les retallades en educació
-Depuració de responsabilitats en el Consell-


Dóna la sensació que sols ens preocupa al professionals del sector, quan correspon a tota la societat defensar uns drets adquirits i consolidats, en pro de l'estat del benestar i per una educació de qualitat per tots els ciudatans.

És molt fàcil quedar-se en casa per qualsevol pretext, quan hi ha tant que lluitar, i pareix que sols el nostre col·lectiu lluite, (diuen pel nostre sou) quan estem lluitant per l'educació i per la formació dels nostres alumnes, votants del dia de demà.

Esperem que reaccionen a temps, més d'un i que veja que la lluita és de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada